Zamestnanci pracujúci z domu a na pracovisku – ako nastaviť benefity férovo?

bar graph statistics analysis business concept xperiencehr

V dnešnom rýchlo sa vyvíjajúcom podnikateľskom prostredí sa integrácia HR technológií stala pre organizácie, ktoré si chcú udržať konkurencieschopnosť, prvoradou. Získanie súhlasu kľúčových zainteresovaných strán, ako sú predstavenstvo, finančné oddelenie a obstarávanie, s projektmi digitalizácie ľudských zdrojov však môže byť náročné. V tomto blogu sa budeme venovať kľúčovým argumentom, ktoré vám pomôžu získať potrebnú podporu a investície od týchto kľúčových hráčov.

Rozhodli sme sa priblížiť túto tému empiricky. Pomocou jednoduchého brainstormingu sme pracovali s malými skupinami 5-7 ľudí, pričom sme zapojili HR manažérov, vedúcich IT oddelení, biznis manažérov a dokonca aj generálnych riaditeľov. Zaujímavé je, že prístup k rokovaniu o nákupe nového HR softvéru sa líšil v závislosti od obchodného odvetvia, do ktorého bola skupina zaradená. Na druhej strane sa niektoré body opakovali vo všetkých piatich modulových prípadoch. Poďme výsledky projektu HR digitalizácie spolu preskúmať odvetvie po odvetví:

1/ Výroba, softvér na plánovanie zmien:

2/ IT služby, náborový softvér:
3/ Bankovníctvo, nástroj pre spätnú väzbu zamestnancov:
4/ Maloobchodný predaj, onboardingový softvér:
5/ Start-up, nábor zamestnancov pre expanziu:

Dosiahnutie súhlasu predstavenstva a konateľov, oddelenia financií a oddelenia verejného obstarávania na projekty HR digitalizácie si vyžaduje strategický prístup. Úspech má prístup, kde sa kladie dôraz na súlad s cieľmi organizácie, návratnosť investícií, zmiernenie rizík, angažovanosť zamestnancov, prehľad dát v reálnom čase, škálovateľnosť a budovanie značky zamestnávateľa, pričom celý dialóg je založený na spolupráci. Obavy a ciele kľúčových zainteresovaných strán je najlepšie transparentne prebrať a ukázať na dátach. Toto bol krátky návod pre inovačné tímy, ako pripraviť pôdu pre úspešné prijatie a následnú implementáciu iniciatív HR digitalizácie. Čo ďalej? Úspešne zvládnuť projekt: Ako predstaviť nový HR softvér zamestnancom tak, aby bol prijatý s nadšením!

O tom v ďalšom blogu, ktorý budeme zdieľať čoskoro.